Ga naar de inhoud

Hoe kan ik doneren

Doneren is heel simpel: geef wat je kunt missen. Er is geen minimumbedrag. Vijftig, honderd, vijfhonderd euro, we zijn blij met alle bijdragen.

Je kunt kiezen uit drie vormen van doneren:

I. Eenmalig doneren

Je kunt ieder jaar kijken wat je kunt en wil storten en dit overmaken naar de Stichting. Je kunt eenvoudig direct overmaken naar NL35ABNA0492160082 t.n.v. St. Vrienden van de NPRS.

II. Jaarlijks schenken

Een andere optie is het aangaan van een Schenkingsovereenkomst. Je gaat dan voor minimaal 5 jaar een overeenkomst met ons aan, waarbij je jaarlijks eenzelfde bedrag doneert. Deze overeenkomst is fiscaal aantrekkelijk voor je, doordat je de schenking kunt aftrekken bij de belasting, en voor de Stichting ook aantrekkelijk omdat we weten op welke bedragen we de komende jaren kunnen rekenen.
Onderaan deze pagina kun je de Schenkingsovereenkomst downloaden.

Hoe gaat dat verder?

  • Nadat je de schenkingsovereenkomst in tweevoud hebt ingevuld, retourneer je de overeenkomst via een van onderstaande mogelijkheden:
    • email naar vriendenvandenprs@gmail.com
    • formulier in envelop retour naar: NPRS t.a.v. Stichting Vrienden van de NPRS, Hoflaan 113, 3062 JE Rotterdam (afgeven bij school mag ook mits het geadresseerd is aan de Stichting)
  • Je ontvangt binnen 2 weken de getekende overeenkomst terug.
  • Je maakt het bedrag over onder vermelding van de schenkingsovereenkomst.
  • Jaarlijks ontvang je hierna per mail een factuur tot de einddatum van je schenkingsovereenkomst.
  • Je geeft jaarlijks je schenking aan de Stichting Vrienden van de NPRS op bij je belastingaangifte.

Van de eenmalige donaties kan de Stichting voor de leerlingen eenmalige materialen aanschaffen. Van de schenkingen kunnen we terugkerende uitgaven doen, dus eventueel ook extra vakdocenten betalen omdat we dan weten dat we de inkomsten ook het jaar erna nog zullen ontvangen. Beide zijn heel waardevol.

III. Sponsoring door bedrijven

Stuur voor informatie hierover graag een e-mail naar vriendenvandenprs@gmail.com. Dan nemen we contact met je op voor de mogelijkheden.